Blog

Príkladná výroba rukavíc

Rodina Hornicz už 15 rokov posiela z mesta Pécs módne rukavice svetovým hviezdam

 

"Tieto rukavice sa vyrábajú s rovnakým nadšením pre Madonnu, ale aj pre tetu Julku, ktorá pochádza odtiaľ z mesta. Nerobíme rozdiel ani v kvalite, ani v starostlivosti" - odpovedá usmievavo Bernadett Hornicz na otázku, či sú nadšení, keď si všímnu na objednávke meno americkej hviezdy. Na firmu, pôsobiacu od roku 1994 v meste Pécs  najväčšia pozornosť sa sústreďuje najmä vtedy, keď ich produkty nosí Rihanna, Christina Aguelira, alebo podobné velké hviezdy - pred očami stoviek miliónov ľuďí. Ale podnikanie fungujúce v meste Pécs na ulici Siklósi út - podľa našej mienky -  má v sebe oveľa viac. Je to rodinný podnik, ktorý svoju cestu zahájil vďaka neľahkému rozhodnutiu pána Józsefa Hornicza st., ktorý od komory dostal aj ocenenie za celoživoznú prácu (Életmű Díj). Navštívili sme ich!

Pán József Hornicz st. a základný materiál červených rukavíc

Tisícky ľudí premávajú pred čerstvo namalovanými sivými stenami budovy v meste Pécs. Málokto však vie, že na prvom poshcodí 40 pracovitých rúk pripravuje rukavice pre Madonnu, Rihannu alebo práve pre Lady Gagu. Okrem týchto šijú 30-40 000 kúskov na všetky strany sveta.

Začiatky neboli ľahké: jedna zrušená továreň odštartovala pána Józsefa Hornicza st.

Príbeh podnikania z mesta Pécs siaha až do rokov 90-tych, kedy pracovné miesto pána Józsefa Hornicza st., Hunor Kesztyűgyár (Fabrika na výrobu rukavíc Hunor) bolo zrušené. Muž pracujúci na vedúcej pozícií stratil svoju prácu zo dňa na deň, spolu s jeho manželkou.

-Ako krajčíri rukavíc túžili sme po výrobe rukavíc. V tom odbore sme sa vyznali, preto sme sa do toho pustili. Podnikanie sme odštartovali s mojim vtedajším kolegom - spomína na začiatky pán József Hornicz st., ktorý teraz už spolupracuje so svojimi deťmi, ba aj vnúčatami.

Mesto Pécs bolo banícke mesto, avšak aj akropolou výroby rukavíc.

Krajčírky Karma Pécsi Kesztyű: pracujú s takou zvieracou kožou, kvôli ktorému nezahynulo ani jedno zviera.

- V odbore výroby rukavíc v 80-tych rokoch v meste Pécs a okolitých obciach pracovalo 5 000 ľudí. Fabriky, zabezpečujúce pracovné miesta pre manželky baníkov však pomaličky zmenšili a približne 20 podnikaní skúsilo doplniť prázdnotu, z toho dnes funguje iba 8 - hovorí pán József Hornicz st., ktorý už je tiež majiteľom v Karma Pécsi Kesztyű.

Jeho vzťah s Amerikou trvá už 15 rokov, jeden Maďar bývajúci za veľkou mlákou oslovil výrobňu rukavíc v meste Pécs.

-Kedysi sme začali podnikať s 10 ľuďmi, vtedy na začiatkoch aj my sme vykonali manuálnu prácu. Avšak kompetencia, odbornosť a kvalitne odvedená práca priniesla výsledky, na základe ktorého naša dobrá povesť sa šírila. S jednym návrhárom, žijúcim v Amerike, Dorothym Gasparom spolupracujeme viac ako 15 rokov - hovorí pán József Hornicz st. Jeho dcéra Bernadett doplní: majú aj takých partnetov, ktorí pricestujú do mesta Pécs iba preto, aby mohli vidieť kvalitu výroby rukavíc a krajčírky, ktoré pracujú na týchto výrobkoch.

Pracujú s takou zvieracou kožou, kvôli ktorému nezahynulo ani jedno zviera.

Otec so svojimi deťmi v záujme jedného cieľa: vysokokvalitné módne rukavice z mesta Pécs na každý bod sveta!

- Udržateľnosť je pre nás veľmi dôležitým faktorom. Dlho sme "experimentovali", ktorý materiál je ten, ktorý bude dostupný aj po 15-20-30 rokoch. Preferujeme tie zvieratá, ktoré nezahynú kvôli nám. Teda ovčia koža, s ktorou pracujeme, na bitúnok sa dostane kvôli mäsu, a nie kvôli módnemu priemyslu - upresnila Bernadett Hornicz.

Vyvinuli aj antibakteriálne rukavice spoločne s Univerzitou Pécs (Pécsi Tudományegyetem - PTE)

Počas trvania pandémie za cieľom si vytýčili vytvorenie takých rukavíc, ktoré pomôžu ľudom odhodiť jednorázové latexové rukavice. Tak sa zrodili kožené rukavice, ktoré sú dezinfikovateľné. Univerzita Pécs (Pécsi Tudományegyetem - PTE) podporila túto predstavu, tak stretnutím manufaktúry a univerzity sa zrodila úlne nová inovácia. V priebehu niekoľkých mesiacov sa pripravili prvé protoypy, ktoré boli skúmané odborníkmi PTE v laboratóriach na základe medzinárodných pravidiel ustanových Európskou Uniou. Testovali efektívnosť antibakteriálneho účinku skupiny týchto výrobkov, ako aj mieru fyzickej a chemickej opotrebovanosti impregnovaného povrchu. Dnes sa dostali k tomu, aby tieto vysokoodolné kožené rukavice, ktoré sú preukázane antibakteriálne sa dostali na trh.

Keď sa na objednávke objaví meno Lady Gagy, Rihanny.

Rihanna v červených rukaviciach: viac ako sto miliónov ľudí ich videlo v Amerike

Častokrát ani nevedia, komu sa rukavice vyrábajú.

- S totožnou precizitou, z tej istej látky sa pripravujú rukavice pre Madonu, ako hocikomu inému z mesta -  hovorí Bernadett Hornicz. Možno v tom je rozdiel, že často tajia meno a celkové oblečenie svetovej hviezdy pred výrobcami. - Naposledy nebolo uverejnené oblečenie Rihanny počas vystúpenia v Super Bowl Half Time Show, preto sme vyrobili 5 párov rukavíc. Nakoniec vyhrali červené rukavice -  hovorí József Hornicz ml.

Aká bude budúcnosť?

Karma Pécsi Kesztyű nie je iba výrobňa, ale vychováva aj mladú generáciu v meste Pécs. Boli by sme radi, keby mladí zachovali dobrú povesť rukavíc z mesta Pécs, preto spravíme všetko. V jednom skoršom vyhlásení zakaldateľ fimrmy pán József Hornicz st. povedal:

TO, ŽE SME A FUNGUJEME, BEZ FINANČNÝCH PROBLÉMOV. RAZ, KEĎ SA MA V JEDNOM ROZHOVORE OPÝTALI, ČO JE MOJIM SNOM, ODPOVEDAL SOM: TÚŽIM SI FIRMU ODOVZDAŤ MOJIM ĎEŤOM TAK, ABY SME NEMALI ÚVER. TERAZ EŠTE ÚVER MÁME, ALE NIE PRETO, LEBO POTREBUJEME, ALE PRETO, LEBO MI SI TO POVAŽUJEME ZA VHODNÉ. A V TOM JE OBROVSKÝ ROZDIEL. 

Ďalšie uznanie od Obchodnej a priemyselnej komory Pécs-Baranya.

(Zdroj: pecsaktual.hu)

O značke KARMA

Rodinný podnik KARMA Pécsi Kesztyű založil József Hornicz v roku 1994 s podporou svojej matky, krajčírky, ktorá vyhrala medzinárodné súťaže. Po istom čase sa k rodinnej firme pridali aj jeho deti, Schweitzerné Bernadett Hornich a jej brat ml. József Hornicz, ktorí ďalej posilňujú tím rodinného podniku ako konatelia firmy.

Táto firma s 25 ročnou praxou vo výrobe predstavila svoju najnovšiu kolekciu v rámci svojej vlastnej značky KARMA Pécsi Kesztyű na jeseň roku 2021.

Sila KARMY spočíva v 160 ročnej odbornosti manufaktúry Pécsi Kesztyű, ktorú neustále iniciovali k obnoveniu sa rôzne spolupráce so zahraničnými luxusnými značkami. Ich odborné znalosti sú jedinečné v celej Európe, nakoľko sa vyznajú vo všetkých procesoch od technického navrhovania až k realizácií. Základom dlhodobých zahraničných spoluprác bolo používanie ušľachtilých materiálov najvyššej kvality, výrobná inovácia a výnimočné spôsoby šitia vytvorené novou technológiou, ktorá sa zakladá na použití recyklovaných materiálov a tradíciách manufaktúry Pécsi Kesztyű.

Rukavice z dielne KARMA Kesztyű sú hrdé na svoje tradície z mesta Pécs, preto kolekciu jeseň/zima 2021 inšpirovali abstraktné smaltované diela tvorcov Pécsi Műhely (Dielňa v meste Pécs), ktorých vzácnosťou sú ich farby, ako aj kombinácie lesklých a matných povrchov. Prednosťou smaltovaných dielov sú, že nie sú svetlocitlivé, sú odolné voči nepriaznivému počasiu, preto sú veľmi pretrvávajúce, presne ako módne rukavice KARMA, ktoré sú vyhotovené z najjemnejšej kože, dostupnej na celom svete, tak vďaka svojej vysokej kvalite sú veľmi trvácne a môžu ich nosiť aj viaceré generácie. K rukaviciam KARMA boli pridelené jedinečné sériové čísla, tým pádom sa ľahko dajú identifikovať aj kúsky vyrobené pred niekoľkými desaťročiami. Každé rukavice KARMA, ktoré obsahujú číslovanie sú chránené doživotnou zárukou.

Ako výsledok spolupráce KARMA Pécsi Kesztyű a Univerzity Pécs (Pécsi Tudományegyetem), prvou univerzitou Maďarska, sa zrodili antibakteriálne kožené rukavice INVISIBLE PRO. Vďaka nanotechnologickým procesom povrch kože dokáže neutralizovať patogény. Výsledky testovacej etapy 8 mesačného vývojového projektu potvrdzujú, že kožené rukavice dlhodobo udržiavajú svoju odolnosť voči infekciám. Takmer dvojročná skúsenosť potvrdzuje, že aj napriek opotrebovaniu ostane tento povrch zachovaný: zničí 95% baktérií, inaktivuje vírusy. Pomocou týchto patentovaných antibakteriálnych rukavíc chránime samých seba, ale ani neprenesieme tieto patogény, tým pádom zabraňujeme šíreniu infekcií. Spojenie tradície a inovácie vráti zážitok voľného dotyku.

O KARMA rukaviciach

Ochrana a vynikajúcá tepelná izolácia. Dve dôležité vlastnosti, vďaka ktorým koža nebude iba výnimočná, ale aj užitočná. Správna voľba pre naše ruky.

KOĽKO KÔŽ TOĽKO RUKAVÍC

K jednotlivým typom rukavíc používame rôzne typy kože, aby sme pre Teba zabezpečili tie najlepšie nositeľné rukavice. Už pri výbere materiálov dbáme na to, aby výsledok bol dokonalý. Preto používame k našim módnym rukaviciam kožu, ktorá je najjemenjšia na celom svete. Obzvlášť dbáme aj na farebné odtiene. Vďaka špeciálnej metóde farbenia a spracovania kože, nami používaná koža sfarbená takzvaným analínom ostáva naďalej extra jemná na dotyk a hĺbka farby je tiež zaručená.


KOŽA JE ZÁZRAK

Rukavice vyrobené zo semišovej kože nevyžadujú žiadnu starostlivosť. Nesmú sa ošetriť žiadnymi čistiacimi prostriedkami alebo mazivom! Skús si ich chrániť pred dažďom, olejom a inými znečisteniami. V prípade, ak napriek tomu boli rukavice vystavené vlhkosti osuš ich pri izbovej teplote, podľa možnosti rozprestieraných na rovnom povrchu! 


DOBRÉ VEDIEŤ! 

Avšak je dobré vedieť, že koža reaguje veľmi citlivo na dážď, kvapky dažda zanechajú stopy na povrchu kože, resp. niekedy zapríčiňujú aj stmavnutie kože. Taktiež je dobré si zapomenúť, že neexistuje koža s dokonalým povrchom, nakoľko koža nevzniká na výrobnej linke, ale je to nádherným darom prírody. Objav aj ty fascinujúci svet kožených rukavíc!



TYPY KOŽE

SEMIŠOVÁ KOŽA - VYSOKÁ PRUŽNOSŤ

Obľubuješ, keď tvoje kožené rukavice sa stanú súčasťou tvojho štýlu a aj po rokoch tvoríte neoddeliteľnú jednotku tak, ako niť nasleduje ihlu? Tak si vyber semišovú kožu, lebo ju budeš zbožňovať! 

Tak isto, ako Peccary, aj semišová koža je mäkká, pružná, teplá koža, ktorá upúta pozornosť každého svojou nádhernou, charakteristickou, jemnou zrnitosťou.

Semišová koža je veľmi populárnym materiálom pre rukavice, lebo postupom času a pod vplyvom nosenia sa stane čoraz jemnejšou a pružnejšou, tak ako plynie čas čoraz viac si ich obľubuješ. Vďaka mimoriadne silnému a odolnému materiálu nemusíš sa ich predčasne zbaviť, môžeš ich nosť dlhé roky.

AKO CHRÁNIŤ SEMIŠOVÚ KOŽU?

Rukavice vyrobené zo semišovej kože nevyžadujú žiadnu starostlivosť. Nesmú sa ošetriť žiadnymi čistiacimi prostriedkami alebo mazivom! Skús si ich chrániť pred dažďom, olejom a inými znečisteniami. V prípade, ak napriek tomu boli rukavice vystavené vlhkosti osuš ich pri izbovej teplote, podľa možnosti rozprestieraných na rovnom povrchu!


 

KOŽA PECCARY - MÄKKÚČKA TEPLOTA

Túžiš po mäkkúčkych a teplých rukaviciach? Miluješ módne a zároveň pohodlné riešenia? Tak koža Peccary je vhodná pre Teba! 

Koža Peccary je výnimočne mäkká, jemná, pružná a teplá koža, ktorú vo svete módy považujú za jednu z najexkluzívnejších kôž. Vďaka svojmu odolnému vypracovaniu je obľúbeným luxusným kúskom.

Nakoľko Peccary patrí medzi voľne žijúcich živočíchov v Južnej Amerike, koža disponuje špeciálnymi vlastnosťami a môže obsahovať aj povrchové chyby. Práve preto navrhnutie rukavíc vyžaduje vysokú odbornosť a skúsenosti.

AKO CHRÁNIŤ KOŽU PECCARY?

Rukavice vyrobené z kože Peccary nevyžadujú žiadnu starostlivosť. Nesmú sa ošetriť žiadnymi čistiacimi prostriedkami alebo mazivom! Skús si ich chrániť pred dažďom, olejom a inými znečisteniami. V prípade, ak napriek tomu boli rukavice vystavené vlhkosti osuš ich pri izbovej teplote, podľa možnosti rozprestieraných na rovnom povrchu!


 

OVČIA KOŽA NAPPA - EXTRA JEMNÁ ELEGANCIA PLNÁ LESKU

Obľubuješ kvalitné rukavice jemné na dotyk? Páčia sa ti klasické, evergreen modely, ktoré nikdy nevyjdú z módy? Tak ovčia koža Nappa sa bude k tebe hodiť. 

Ovčia koža Nappa je elegantnou kožou vhodnou na výrobu rukavíc, ktorá je veľmi jemná na dotyk s vysokým leskom, ktorá zaručene sedí na každu ruku. Nie náhodou je najčastejšie využívanou kožou pre výrobu rukavíc. 

Nami používaná ovčia koža Nappa pochádza z Talianska, lebo po dlhom hľadaní sme dospeli k názoru, že ovčie kože z Neapolu sú najlepšej kvality. Ich extra jemnosť zaručuje sušenie na slanom neapolskom vzduchu. Nesklamú ťa!

AKO SA STARAŤ O OVČIU KOŽU NAPPA?

V záujme dosiahnutia dokonalej hĺbky farby a jemnosti ovčiu kožu nappa sfarbia v sude. Vrchné farbenie už nedostanú, preto táto koža môže byť citlivá na zrážky alebo vlhkosť. Ak rukavice sú vystavené vlhkosti, môžu sa na nich objaviť tmavé fľaky, hlavne na žiarivých/svetlých farbách. V takomto prípade skús mäkkou handrou a púdrom opatrne zotrieť škvrny. Následne ich osuš pri izbovej teplote, podľa možnosti rozprestieraných na rovnom povrchu.


TOUCHTECH OVČIA KOŽA - TECHNOLÓGIA A ELEGANCIA

Máš telefón s dotykovým displejom? Teraz už nemusíš si dať dole rukavice ak ti niekto volá, alebo ti bola doručená správa. Vďaka koži spracovanej nanotechnologickým procesom tento problém je už minulosťou. Nakoľko koža disponuje touto špeciálnou vlastnosťou, tak celý povrch rukavíc je použiteľný na takýto účel. Tento materiál je dostupný momentálne iba v čiernej farbe.

 AKO CHRÁNIŤ TOUCHTECH KOŽU?

V záujme dosiahnutia dokonalej hĺbky farby a jemnosti ovčiu kožu nappa sfarbia v sude. Vrchné farbenie už nedostanú, preto táto koža môže byť citlivá na zrážky alebo vlhkosť. Ak rukavice sú vystavené vlhkosti, môžu sa na nich objaviť tmavé fľaky, hlavne na žiarivých/svetlých farbách. V takomto prípade skús mäkkou handrou a púdrom opatrne zotrieť škvrny. Následne ich osuš pri izbovej teplote, podľa možnosti rozprestieraných na rovnom povrchu.


USEŇ Z NOVÉHO ZÉLANDU - IHNEĎ ZOHREJE

Túžiš po ozajstnom teple? Neznášaš ak ti je zima na ruky? Tu je riešenie, v týchto rukaviciach ti nikdy nebude zima! Useň je jendou z najteplejších typov prirodzenej kože. 

Useň z Nového Zélandu sa vyznačuje kučeravými chlpmi a hustou hmotnosťou vlny. Vynikajúco obstojí svoje miesto aj ako podšívkový materiál. Rukavice vyrobené z tohto materiálu budú tie najteplejšie, ktoré si kedy nosil. Tvoje ruky budú hebké a teplé kvôli kožušine, ktorá je vo vnútri rukavíc. Vonakjší velúrový povrch zabezpečuje príťažlivý vzhlad.

AKO CHRÁNIŤ USEŇ?

Rukavice vyrobené z usne nevyžadujú žiadnu starostlivosť. V prípade, ak boli rukavice vystavené vlhkosti osuš ich pri izbovej teplote, podľa možnosti rozprestieraných na rovnom povrchu! Následne si ich pretri kefou.  


MAĎARSKÝ USEŇ - TEPLÝ DOTYK

Konečne koža, v ktorej sa nemusíš starať o zimu! Vo vnútri udržuje tvoje ruky v teple a zvonka pôsobi veľmi pekným velúrovým vzhľadom. Useň je jedným z najteplejších prírodních kôž. Maďarský useň sa vyznačuje rovnými chlpmi a hustou hmotnosťou vlny, ktoré neodstránia z kože. Vynikajúco obstojí svoje miesto aj ako podšívkový materiál. Rukavice vyrobené z tohto materiálu budú tie najteplejšie, ktoré si kedy nosil. Kožušina tvorí podšívku rukavíc a druhá strana kože požičiava elegantný velúrový povrch vyhotoveným rukaviciam.

AKO CHRÁNIŤ USEŇ?

Rukavice vyrobené z usne nevyžadujú žiadnu starostlivosť.  V prípade, ak boli rukavice vystavené vlhkosti osuš ich pri izbovej teplote, podľa možnosti rozprestieraných na rovnom povrchu! Následne si ich pretri kefou.



 

TYPY PODŠÍVOK


100% VLNA
Ak uprednostňuješ prirodzené materiály a túžiš po jemnom dotyku, tak ti odporučujeme rukavice s vlnenou podšívkou. Pletená podšívka vyrobená zo 100% vlnených vlákien obklopí tvoje ruky jemne a teplo.


ZAJAC
Príjemne hrejivý dotyk zajačej kožušiny sa nedá prirovnať k nijakému inému materiálu. Aj preto patrí medzi najpopulárnejšie typy podšívok pre všetky vekové kategórie. Pohodlné nosenie a dokonalá voľba aj v tuhej zime.


OVCA
Podšívka vyrobená z ovčej kože patrí medzi najteplejšie a je populárna medzi ľuďmi, ktorí nemajú radi chladivý pocit na svojich rukách. Podšívka rukavíc v tomto prípade je robustná a hrubá.


BEZ PODŠÍVKY
Našťastie rukavice sa nenosia iba v zime. V našej ponuke nájdeš nádherné modely aj na jesenné alebo jarné obdobie. V týchto prípadoch rukavice sú bez podšívky, bez kožušiny, bez kožuchu. Do týchto rukavíc nedávame podšívku. Totiž cieľom nie je chrániť ruky pred zimou. Nemiesto toho hlavná rola patrí móde.
Výnimka
V rukaviciach z usne sa tiež nenachádza podšívka, avšak kožušina áno. Lebo tu sa necháva aj kožušinová časť kože, aby tým pádom bola zabezpečená aj úlohe zohretia rúk.


ČISTÝ HODVÁB
Jemný hmat, prirodzený na dotyk. To nám ponúka hodvábna podšívka. Prízračnou jemnou podšívkou jarných alebo jesenných modelov je prirodzený čistý hodváb. Vďaka podšívke zo 100% hodvábneho materiálu rukavice nadobudnú jemnú eleganciu.


VISKÓZOVÝ HODVÁB
Ideálna súčasť jarných alebo jesenných modelov je podšívka z viskózového hodvábu. Zaručuje jemný chladivý pocit. Nakoľko táto látka je veľmi tenká, nebude ti zavadziavať, príjemne sa nosí na každej ruke. Nevykĺzne z rukavíc, lebo jemné stehy zaručujú aby všetko zostalo na svojom mieste.


ACRYL
Ak miluješ príjemné, komfortné teplo, ale si myslíš, že kožušina by bola už príliš teplá, tak acryl je vhodnou voľbou. Podšívka pletená z acrylových vlákien dostatočne udržuje teplo, preto táto podšívka je ideálna pre zimné rukavice.

Typycké črty rukavíc z mesta Pécs

Typycké črty rukavíc z mesta Pécs

Mesto piatich veží

Mesto Pécs častokrát volajú aj ako mesto piatich veží, nakoľko sa v ňom nachádza päť kostolov (v stredoveku latinský názov mesta bol Quinque Ecclesiae), ďalej toto mesto je známe nielen kvôli svojej mediteránskej atmosfére, ale aj vďaka svojim viacgeneračným remeselným tradíciam, umeniu a kultúre.

Značka rukavíc KARMA PÉCSI KESZTYŰ je vybudovaná na umeleckých tradíciach tohto mesta, ktoré boli inšiprované okrem iného aj medzinárodne uznanými prácami umelcov z mesta Pécs. Univerzita Pécs (Pécsi Tudományegyetem) je prvou univerzitou v Maďarsku v spolupráciu s ktorou KARMA patentovali mimoriadnú inováciu. Sú to antibakteriálne kožené rukavice INVESIBLE PRO, ktoré vznikli v záujme bezpečného a slobodného dotyku.

Znovuzrodené dedičstvo - Remeselníctvo, experimentovanie a progresivizmus

Remeselníctvo vytvára citové hodnoty a tak prispeje k tomu, aby medzi kupujúcim a rukavicami vzniklo dlhodobý a hlboký vzťah: veci, ktoré sme vytvorili s láskou a oddanou prácou vznikli preto, aby ich svoji nositelia mali v láske a zaobchádzali sa s nimi šetrne.

Jedinečné rukavice

Ručne šité rukavice vyžadujú špeciálne odborné znalosti. K výrobe jedného páru rukavíc sú potrebné dve a pól hodiny. Ručne šité rukavice sú patinované s vysokou prestížnou hodnotou. Medzi tieto patria aj takzvané Suede a Pecary rukavice, kde unikátnosť rukavíc pochádza z jedinečne navrhnutej kože. Výroba štyroch dierok na vodičských rukaviciach vyžaduje veľmi precíznu prácu. Nakoľko v prípade každej veľkosti rukavíc sú tieto diery umiestnené niekde inde, musia sa vytvoriť tak, aby presne sedeli na každej ruke vo všetkých veľkostiach. Aby jednotlivé kusy páru pasovali k sebe, musia byť vystrihnuté v pároch.

Ikonické navrhovanie

Remeselníctvo by sme mohli definovať tak, ako inteligentné spracovanie materiálov, ktoré zjednotí funkcionalitu s krásou, dedičstvo s technológiou. Kvôli jedinečnosti kože všetky rukavice sú výnimočné, presne tak, ako každý človek je jedinečnou bytosťou. K rukaviciam KARMA boli pridelené jedinečné sériové čísla, tým pádom sa ľahko dajú identifikovať aj kúsky vyrobené pred niekoľkými desaťročiami. Každé rukavice KARMA, ktoré obsahujú číslovanie sú chránené doživotnou zárukou.

Detaily dizajnu

Stredobod navrhovania tvoria premyslené detaily, nadčasový dizajn, vedomé použitie materiálov a kvalita. Pohodlnosť a eleganciu zaručí revolučný materiál.

Nájdi svoje rukavice

Od najužšieho strihu (ľahko pritiahnuté na chrbte ruky v záujme udržania tvaru, prispôsobujúcemu sa ruke) až k najpohodlnejšej verzií, ktorá je moderne navrhnutá s voľnými vrstvami, vďaka ktorým sa ľahko prispôsobuje nositeľovým požiadavkam.

Pre dámy

Na tenké ženské prsty a filigránske ruky sú vyrobené rukavice pomocou šijacím riešeniam viacerých rukavíc.

Pre pánov

Kvôli odlišnej anatómií pánskych rúk vyžadujú iný dizajn. Pre pánske rukavice je typický športovejší a viac mužský dizajn.