Typycké črty rukavíc z mesta Pécs

Typycké črty rukavíc z mesta Pécs

Mesto piatich veží

Mesto Pécs častokrát volajú aj ako mesto piatich veží, nakoľko sa v ňom nachádza päť kostolov (v stredoveku latinský názov mesta bol Quinque Ecclesiae), ďalej toto mesto je známe nielen kvôli svojej mediteránskej atmosfére, ale aj vďaka svojim viacgeneračným remeselným tradíciam, umeniu a kultúre.

Značka rukavíc KARMA PÉCSI KESZTYŰ je vybudovaná na umeleckých tradíciach tohto mesta, ktoré boli inšiprované okrem iného aj medzinárodne uznanými prácami umelcov z mesta Pécs. Univerzita Pécs (Pécsi Tudományegyetem) je prvou univerzitou v Maďarsku v spolupráciu s ktorou KARMA patentovali mimoriadnú inováciu. Sú to antibakteriálne kožené rukavice INVESIBLE PRO, ktoré vznikli v záujme bezpečného a slobodného dotyku.

Znovuzrodené dedičstvo - Remeselníctvo, experimentovanie a progresivizmus

Remeselníctvo vytvára citové hodnoty a tak prispeje k tomu, aby medzi kupujúcim a rukavicami vzniklo dlhodobý a hlboký vzťah: veci, ktoré sme vytvorili s láskou a oddanou prácou vznikli preto, aby ich svoji nositelia mali v láske a zaobchádzali sa s nimi šetrne.

Jedinečné rukavice

Ručne šité rukavice vyžadujú špeciálne odborné znalosti. K výrobe jedného páru rukavíc sú potrebné dve a pól hodiny. Ručne šité rukavice sú patinované s vysokou prestížnou hodnotou. Medzi tieto patria aj takzvané Suede a Pecary rukavice, kde unikátnosť rukavíc pochádza z jedinečne navrhnutej kože. Výroba štyroch dierok na vodičských rukaviciach vyžaduje veľmi precíznu prácu. Nakoľko v prípade každej veľkosti rukavíc sú tieto diery umiestnené niekde inde, musia sa vytvoriť tak, aby presne sedeli na každej ruke vo všetkých veľkostiach. Aby jednotlivé kusy páru pasovali k sebe, musia byť vystrihnuté v pároch.

Ikonické navrhovanie

Remeselníctvo by sme mohli definovať tak, ako inteligentné spracovanie materiálov, ktoré zjednotí funkcionalitu s krásou, dedičstvo s technológiou. Kvôli jedinečnosti kože všetky rukavice sú výnimočné, presne tak, ako každý človek je jedinečnou bytosťou. K rukaviciam KARMA boli pridelené jedinečné sériové čísla, tým pádom sa ľahko dajú identifikovať aj kúsky vyrobené pred niekoľkými desaťročiami. Každé rukavice KARMA, ktoré obsahujú číslovanie sú chránené doživotnou zárukou.

Detaily dizajnu

Stredobod navrhovania tvoria premyslené detaily, nadčasový dizajn, vedomé použitie materiálov a kvalita. Pohodlnosť a eleganciu zaručí revolučný materiál.

Nájdi svoje rukavice

Od najužšieho strihu (ľahko pritiahnuté na chrbte ruky v záujme udržania tvaru, prispôsobujúcemu sa ruke) až k najpohodlnejšej verzií, ktorá je moderne navrhnutá s voľnými vrstvami, vďaka ktorým sa ľahko prispôsobuje nositeľovým požiadavkam.

Pre dámy

Na tenké ženské prsty a filigránske ruky sú vyrobené rukavice pomocou šijacím riešeniam viacerých rukavíc.

Pre pánov

Kvôli odlišnej anatómií pánskych rúk vyžadujú iný dizajn. Pre pánske rukavice je typický športovejší a viac mužský dizajn.