O značke KARMA

Rodinný podnik KARMA Pécsi Kesztyű založil József Hornicz v roku 1994 s podporou svojej matky, krajčírky, ktorá vyhrala medzinárodné súťaže. Po istom čase sa k rodinnej firme pridali aj jeho deti, Schweitzerné Bernadett Hornich a jej brat ml. József Hornicz, ktorí ďalej posilňujú tím rodinného podniku ako konatelia firmy.

Táto firma s 25 ročnou praxou vo výrobe predstavila svoju najnovšiu kolekciu v rámci svojej vlastnej značky KARMA Pécsi Kesztyű na jeseň roku 2021.

Sila KARMY spočíva v 160 ročnej odbornosti manufaktúry Pécsi Kesztyű, ktorú neustále iniciovali k obnoveniu sa rôzne spolupráce so zahraničnými luxusnými značkami. Ich odborné znalosti sú jedinečné v celej Európe, nakoľko sa vyznajú vo všetkých procesoch od technického navrhovania až k realizácií. Základom dlhodobých zahraničných spoluprác bolo používanie ušľachtilých materiálov najvyššej kvality, výrobná inovácia a výnimočné spôsoby šitia vytvorené novou technológiou, ktorá sa zakladá na použití recyklovaných materiálov a tradíciách manufaktúry Pécsi Kesztyű.

Rukavice z dielne KARMA Kesztyű sú hrdé na svoje tradície z mesta Pécs, preto kolekciu jeseň/zima 2021 inšpirovali abstraktné smaltované diela tvorcov Pécsi Műhely (Dielňa v meste Pécs), ktorých vzácnosťou sú ich farby, ako aj kombinácie lesklých a matných povrchov. Prednosťou smaltovaných dielov sú, že nie sú svetlocitlivé, sú odolné voči nepriaznivému počasiu, preto sú veľmi pretrvávajúce, presne ako módne rukavice KARMA, ktoré sú vyhotovené z najjemnejšej kože, dostupnej na celom svete, tak vďaka svojej vysokej kvalite sú veľmi trvácne a môžu ich nosiť aj viaceré generácie. K rukaviciam KARMA boli pridelené jedinečné sériové čísla, tým pádom sa ľahko dajú identifikovať aj kúsky vyrobené pred niekoľkými desaťročiami. Každé rukavice KARMA, ktoré obsahujú číslovanie sú chránené doživotnou zárukou.

Ako výsledok spolupráce KARMA Pécsi Kesztyű a Univerzity Pécs (Pécsi Tudományegyetem), prvou univerzitou Maďarska, sa zrodili antibakteriálne kožené rukavice INVISIBLE PRO. Vďaka nanotechnologickým procesom povrch kože dokáže neutralizovať patogény. Výsledky testovacej etapy 8 mesačného vývojového projektu potvrdzujú, že kožené rukavice dlhodobo udržiavajú svoju odolnosť voči infekciám. Takmer dvojročná skúsenosť potvrdzuje, že aj napriek opotrebovaniu ostane tento povrch zachovaný: zničí 95% baktérií, inaktivuje vírusy. Pomocou týchto patentovaných antibakteriálnych rukavíc chránime samých seba, ale ani neprenesieme tieto patogény, tým pádom zabraňujeme šíreniu infekcií. Spojenie tradície a inovácie vráti zážitok voľného dotyku.