O KARMA rukaviciach

Ochrana a vynikajúcá tepelná izolácia. Dve dôležité vlastnosti, vďaka ktorým koža nebude iba výnimočná, ale aj užitočná. Správna voľba pre naše ruky.

KOĽKO KÔŽ TOĽKO RUKAVÍC

K jednotlivým typom rukavíc používame rôzne typy kože, aby sme pre Teba zabezpečili tie najlepšie nositeľné rukavice. Už pri výbere materiálov dbáme na to, aby výsledok bol dokonalý. Preto používame k našim módnym rukaviciam kožu, ktorá je najjemenjšia na celom svete. Obzvlášť dbáme aj na farebné odtiene. Vďaka špeciálnej metóde farbenia a spracovania kože, nami používaná koža sfarbená takzvaným analínom ostáva naďalej extra jemná na dotyk a hĺbka farby je tiež zaručená.


KOŽA JE ZÁZRAK

Rukavice vyrobené zo semišovej kože nevyžadujú žiadnu starostlivosť. Nesmú sa ošetriť žiadnymi čistiacimi prostriedkami alebo mazivom! Skús si ich chrániť pred dažďom, olejom a inými znečisteniami. V prípade, ak napriek tomu boli rukavice vystavené vlhkosti osuš ich pri izbovej teplote, podľa možnosti rozprestieraných na rovnom povrchu! 


DOBRÉ VEDIEŤ! 

Avšak je dobré vedieť, že koža reaguje veľmi citlivo na dážď, kvapky dažda zanechajú stopy na povrchu kože, resp. niekedy zapríčiňujú aj stmavnutie kože. Taktiež je dobré si zapomenúť, že neexistuje koža s dokonalým povrchom, nakoľko koža nevzniká na výrobnej linke, ale je to nádherným darom prírody. Objav aj ty fascinujúci svet kožených rukavíc!



TYPY KOŽE

SEMIŠOVÁ KOŽA - VYSOKÁ PRUŽNOSŤ

Obľubuješ, keď tvoje kožené rukavice sa stanú súčasťou tvojho štýlu a aj po rokoch tvoríte neoddeliteľnú jednotku tak, ako niť nasleduje ihlu? Tak si vyber semišovú kožu, lebo ju budeš zbožňovať! 

Tak isto, ako Peccary, aj semišová koža je mäkká, pružná, teplá koža, ktorá upúta pozornosť každého svojou nádhernou, charakteristickou, jemnou zrnitosťou.

Semišová koža je veľmi populárnym materiálom pre rukavice, lebo postupom času a pod vplyvom nosenia sa stane čoraz jemnejšou a pružnejšou, tak ako plynie čas čoraz viac si ich obľubuješ. Vďaka mimoriadne silnému a odolnému materiálu nemusíš sa ich predčasne zbaviť, môžeš ich nosť dlhé roky.

AKO CHRÁNIŤ SEMIŠOVÚ KOŽU?

Rukavice vyrobené zo semišovej kože nevyžadujú žiadnu starostlivosť. Nesmú sa ošetriť žiadnymi čistiacimi prostriedkami alebo mazivom! Skús si ich chrániť pred dažďom, olejom a inými znečisteniami. V prípade, ak napriek tomu boli rukavice vystavené vlhkosti osuš ich pri izbovej teplote, podľa možnosti rozprestieraných na rovnom povrchu!


 

KOŽA PECCARY - MÄKKÚČKA TEPLOTA

Túžiš po mäkkúčkych a teplých rukaviciach? Miluješ módne a zároveň pohodlné riešenia? Tak koža Peccary je vhodná pre Teba! 

Koža Peccary je výnimočne mäkká, jemná, pružná a teplá koža, ktorú vo svete módy považujú za jednu z najexkluzívnejších kôž. Vďaka svojmu odolnému vypracovaniu je obľúbeným luxusným kúskom.

Nakoľko Peccary patrí medzi voľne žijúcich živočíchov v Južnej Amerike, koža disponuje špeciálnymi vlastnosťami a môže obsahovať aj povrchové chyby. Práve preto navrhnutie rukavíc vyžaduje vysokú odbornosť a skúsenosti.

AKO CHRÁNIŤ KOŽU PECCARY?

Rukavice vyrobené z kože Peccary nevyžadujú žiadnu starostlivosť. Nesmú sa ošetriť žiadnymi čistiacimi prostriedkami alebo mazivom! Skús si ich chrániť pred dažďom, olejom a inými znečisteniami. V prípade, ak napriek tomu boli rukavice vystavené vlhkosti osuš ich pri izbovej teplote, podľa možnosti rozprestieraných na rovnom povrchu!


 

OVČIA KOŽA NAPPA - EXTRA JEMNÁ ELEGANCIA PLNÁ LESKU

Obľubuješ kvalitné rukavice jemné na dotyk? Páčia sa ti klasické, evergreen modely, ktoré nikdy nevyjdú z módy? Tak ovčia koža Nappa sa bude k tebe hodiť. 

Ovčia koža Nappa je elegantnou kožou vhodnou na výrobu rukavíc, ktorá je veľmi jemná na dotyk s vysokým leskom, ktorá zaručene sedí na každu ruku. Nie náhodou je najčastejšie využívanou kožou pre výrobu rukavíc. 

Nami používaná ovčia koža Nappa pochádza z Talianska, lebo po dlhom hľadaní sme dospeli k názoru, že ovčie kože z Neapolu sú najlepšej kvality. Ich extra jemnosť zaručuje sušenie na slanom neapolskom vzduchu. Nesklamú ťa!

AKO SA STARAŤ O OVČIU KOŽU NAPPA?

V záujme dosiahnutia dokonalej hĺbky farby a jemnosti ovčiu kožu nappa sfarbia v sude. Vrchné farbenie už nedostanú, preto táto koža môže byť citlivá na zrážky alebo vlhkosť. Ak rukavice sú vystavené vlhkosti, môžu sa na nich objaviť tmavé fľaky, hlavne na žiarivých/svetlých farbách. V takomto prípade skús mäkkou handrou a púdrom opatrne zotrieť škvrny. Následne ich osuš pri izbovej teplote, podľa možnosti rozprestieraných na rovnom povrchu.


TOUCHTECH OVČIA KOŽA - TECHNOLÓGIA A ELEGANCIA

Máš telefón s dotykovým displejom? Teraz už nemusíš si dať dole rukavice ak ti niekto volá, alebo ti bola doručená správa. Vďaka koži spracovanej nanotechnologickým procesom tento problém je už minulosťou. Nakoľko koža disponuje touto špeciálnou vlastnosťou, tak celý povrch rukavíc je použiteľný na takýto účel. Tento materiál je dostupný momentálne iba v čiernej farbe.

 AKO CHRÁNIŤ TOUCHTECH KOŽU?

V záujme dosiahnutia dokonalej hĺbky farby a jemnosti ovčiu kožu nappa sfarbia v sude. Vrchné farbenie už nedostanú, preto táto koža môže byť citlivá na zrážky alebo vlhkosť. Ak rukavice sú vystavené vlhkosti, môžu sa na nich objaviť tmavé fľaky, hlavne na žiarivých/svetlých farbách. V takomto prípade skús mäkkou handrou a púdrom opatrne zotrieť škvrny. Následne ich osuš pri izbovej teplote, podľa možnosti rozprestieraných na rovnom povrchu.


USEŇ Z NOVÉHO ZÉLANDU - IHNEĎ ZOHREJE

Túžiš po ozajstnom teple? Neznášaš ak ti je zima na ruky? Tu je riešenie, v týchto rukaviciach ti nikdy nebude zima! Useň je jendou z najteplejších typov prirodzenej kože. 

Useň z Nového Zélandu sa vyznačuje kučeravými chlpmi a hustou hmotnosťou vlny. Vynikajúco obstojí svoje miesto aj ako podšívkový materiál. Rukavice vyrobené z tohto materiálu budú tie najteplejšie, ktoré si kedy nosil. Tvoje ruky budú hebké a teplé kvôli kožušine, ktorá je vo vnútri rukavíc. Vonakjší velúrový povrch zabezpečuje príťažlivý vzhlad.

AKO CHRÁNIŤ USEŇ?

Rukavice vyrobené z usne nevyžadujú žiadnu starostlivosť. V prípade, ak boli rukavice vystavené vlhkosti osuš ich pri izbovej teplote, podľa možnosti rozprestieraných na rovnom povrchu! Následne si ich pretri kefou.  


MAĎARSKÝ USEŇ - TEPLÝ DOTYK

Konečne koža, v ktorej sa nemusíš starať o zimu! Vo vnútri udržuje tvoje ruky v teple a zvonka pôsobi veľmi pekným velúrovým vzhľadom. Useň je jedným z najteplejších prírodních kôž. Maďarský useň sa vyznačuje rovnými chlpmi a hustou hmotnosťou vlny, ktoré neodstránia z kože. Vynikajúco obstojí svoje miesto aj ako podšívkový materiál. Rukavice vyrobené z tohto materiálu budú tie najteplejšie, ktoré si kedy nosil. Kožušina tvorí podšívku rukavíc a druhá strana kože požičiava elegantný velúrový povrch vyhotoveným rukaviciam.

AKO CHRÁNIŤ USEŇ?

Rukavice vyrobené z usne nevyžadujú žiadnu starostlivosť.  V prípade, ak boli rukavice vystavené vlhkosti osuš ich pri izbovej teplote, podľa možnosti rozprestieraných na rovnom povrchu! Následne si ich pretri kefou.



 

TYPY PODŠÍVOK


100% VLNA
Ak uprednostňuješ prirodzené materiály a túžiš po jemnom dotyku, tak ti odporučujeme rukavice s vlnenou podšívkou. Pletená podšívka vyrobená zo 100% vlnených vlákien obklopí tvoje ruky jemne a teplo.


ZAJAC
Príjemne hrejivý dotyk zajačej kožušiny sa nedá prirovnať k nijakému inému materiálu. Aj preto patrí medzi najpopulárnejšie typy podšívok pre všetky vekové kategórie. Pohodlné nosenie a dokonalá voľba aj v tuhej zime.


OVCA
Podšívka vyrobená z ovčej kože patrí medzi najteplejšie a je populárna medzi ľuďmi, ktorí nemajú radi chladivý pocit na svojich rukách. Podšívka rukavíc v tomto prípade je robustná a hrubá.


BEZ PODŠÍVKY
Našťastie rukavice sa nenosia iba v zime. V našej ponuke nájdeš nádherné modely aj na jesenné alebo jarné obdobie. V týchto prípadoch rukavice sú bez podšívky, bez kožušiny, bez kožuchu. Do týchto rukavíc nedávame podšívku. Totiž cieľom nie je chrániť ruky pred zimou. Nemiesto toho hlavná rola patrí móde.
Výnimka
V rukaviciach z usne sa tiež nenachádza podšívka, avšak kožušina áno. Lebo tu sa necháva aj kožušinová časť kože, aby tým pádom bola zabezpečená aj úlohe zohretia rúk.


ČISTÝ HODVÁB
Jemný hmat, prirodzený na dotyk. To nám ponúka hodvábna podšívka. Prízračnou jemnou podšívkou jarných alebo jesenných modelov je prirodzený čistý hodváb. Vďaka podšívke zo 100% hodvábneho materiálu rukavice nadobudnú jemnú eleganciu.


VISKÓZOVÝ HODVÁB
Ideálna súčasť jarných alebo jesenných modelov je podšívka z viskózového hodvábu. Zaručuje jemný chladivý pocit. Nakoľko táto látka je veľmi tenká, nebude ti zavadziavať, príjemne sa nosí na každej ruke. Nevykĺzne z rukavíc, lebo jemné stehy zaručujú aby všetko zostalo na svojom mieste.


ACRYL
Ak miluješ príjemné, komfortné teplo, ale si myslíš, že kožušina by bola už príliš teplá, tak acryl je vhodnou voľbou. Podšívka pletená z acrylových vlákien dostatočne udržuje teplo, preto táto podšívka je ideálna pre zimné rukavice.